Denne ret kræver blot få minutters aktiv forberedelsestid. Smagen er ikke speciel kompleks, men enkel og delikat – og passer til både en grøn salat og klassisk indisk tilbehør.
Ideelt set tilbereder du dem i en glohed tandoori-ovn, men en almindelig havegrill fungerer fint. Jeg anvender selv en Weber kuglegrill.
Kyllingen smager også godt dagen efter – kold med lidt salat.
Ingredienser
- 16 kyllingeunderlår uden skind
Første marinade
- saften fra 3 limefrugter
- 2 tsk. salt
- 1 ⅓ spsk. ingefærpuré
- 2 ⅔ spsk. hvidløgspuré
Anden marinade
- 320 gram græsk yoghurt (10%)
- 4 spsk. sennepsolie
- 2 tsk. garam masala
- 2 tsk. kashmiri chilipulver
- 1 tsk. tsk tørrede, knuste bukkehornsblade
Fremgangsmåde
1. Skyl kyllingen under rindende, koldt vand og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
2. Rør den første marinade sammen i en skål.
3. Bland kyllingen med marinaden i en stor glas- eller plastikskål (ikke metal). Skålen eller fadet må gerne være godt bred fremfor dyb (den første marinade er temmelig tynd, så anvender du en høj skål, vil en stor del af marinaden ende på bunden af skålen).
Kom film over skålen og lad den stå i køleskabet i en times tid eller 20-30 minutter i et køligt værelse.
4. Rør den anden marinade sammen i en skål.
5. Hæld den anden marinade over kyllingen, i skålen med den første marinade. Gnid marinaden godt ind i kyllingen. Kom film over og lad den trække i køleskabet i mindst fem timer, men gerne i et døgn eller to.
6. Tag kyllingen ud af køleskabet ca. en time før, den skal steges. Sæt dem på grilspyd (på billedet kan du se, at jeg anvender dobbeltspyd, som gør, at man kan vende spydet, uden at kødet blot drejer rundt).
7. Grill kyllingen. Vend spydene hyppigt. Og pensl med overskydende marinade fra skålen de første par gange. Grill kyllingen, indtil den er færdig og server den straks.
Hvor lang tid tog kyllingeunderlårene på grillen? Jeg skal prøve for 2.gang at stå ved grillen med kyllingeunderlår. Sidste sommer fik de lidt for meget, det har jeg aldrig prøvet før. Jeg plejer at bruge alm.induktionsovn ved 200° i 25min, så kyllingeunderlårenes kernetemp. er 62-63°