Curries, der tilberedes fra bunden af

Highway Chicken Curry – Kylling stegt i en enkel masala, baseret på løg og tomat

Denne ret er nærmest basismad i Nordindien og kaldes ofte blot for Chicken Curry. Du vil blive forbavset over, at noget så enkelt og sundt kan smage så godt! Og så er det et rigtig godt sted at starte, hvis du er ny udi indisk madlavning og har brug for at lære nogle af de basale teknikker i det indiske køkken.

NB: Chicken Curry har intet med dansk kylling i karry at gøre (dvs. den gule karrysovs, jævnet på mel).

Kylling i mynte, koriander og cashewnødder (Hara Masala Chicken)

Hver region i Indien har en eller flere grønne curries. Farven kommer fra fx krydderurter eller spinat. Denne grønne curry er fra Nordinden.

Krydderurterne giver retten en frisk lethed. Yoghurten bidrager med lidt syrlighed og giver sammen med cashewnødderne også fylde til sovsen. Krydderierne er ikke påtrængende, men ligger diskret i baggrunden. Mens de grønne chilier skærer igennem og giver retten kant og styrke. Det hele er bundet sammen af en mørk sødme fra de ristede løg.

Curry med kikærter

Krydderierne er det magiske element i indisk madlavning. De kan ophøje selv beskedne råvare til en gastronomisk nydelse, hvilket denne curry med kikærter er et godt eksempel på.

Retten er meget enkel at lave, billig, sund og velsmagende. Den er mættende i sig selv. Så jeg spiser den uden tilbehør, når jeg ønsker at holde igen med kulhydraterne og holde en stabil vægt eller tabe mig.

Butter Chicken

Butter Chicken behøver ingen nærmere introduktion. Der findes næppe mange indiske restauranter, som ikke har en Butter Chichen på menukortet. Her er en af mine favoritopskrifter, illustreret trin for trin.

Indisk marinerede kyllingelår – til grillen

Denne ret kræver blot få minutters aktiv forberedelsestid. Smagen er ikke speciel kompleks, men enkel og delikat – og passer til både en grøn salat og klassisk indisk tilbehør.

Gule linser (Moong Dal)

Her er endnu en klassiker fra det indiske køkken, som er ekstrem let at tilberede, nærende (masser af protein, fibre etc.) og som smager fremragende.

Curry med kidneybønner

Denne curry er hverdagsmad i Punjab. Det er ultra sund mad, med smæk på smag og styrke.

Røget kylling (Koyla Chricken)

Smørstegt kylling i tomatsovs med cashewnødder, fløde og en delikat røget smag. Her er en opskrift på en indisk ret, der vil overrumple dine smagsløg. Det er rigtig festmad.