Chili, rød tørrede • Chilli, red dried • Lal Mirch

Kashmiri chili •

Kashmiri chili

Hele tørrede chili og chilipulver anvendes flittigt i indisk madlavning.

Der findes mange chilisorter, hvilket du især skal være opmærksom på, når der skal chilipulver i maden; Styrken kan variere meget. Så følg ikke opskrifternes doseringer blindt. Smag dig frem.

Personligt foretrækker jeg (ligesom mange indere) at bruge kashmiri chilipulver. Smagen er fremragende, styrken ikke for overdøvende og så giver den retten en flot dybrød farve. Den kan være svær at købe i butikkerne herhjemme, men findes let på nettet – fx hos: Spices of India.

Som det gælder med alle andre krydderier, er der meget at vinde ved at støde din egen chili. Du kniber blot stilken af og støder dem inkl. frøene i en kaffemølle (som du kun anvender til krydderier!). Der går ca. 8-10 chilier til at fremstille en spiseske chilipulver.

Men jeg skal indrømme, at jeg oftest køber færdigstødt chili.

Skal du lave retten nu og her (og altså ikke har fået købt kashmiri chilipulver på nettet), så ville jeg hellere anvende cayennepeber end den chili, som almindeligvis sælges i butikkerne.

Comments

  1. ओह भगवान महान पकाना। हम आपको स्तुति करते हैं। शुक्रिया शुक्रिया। Valby से अपने विनम्र सेवक।

    • Thomas Rohde says

      ग्रीटिंग के लिए धन्यवाद। अच्छा खाना पकाने, Thomas

Speak Your Mind

*