Nedfrysning af grøn chili

I artiklen Leverandører er der en oversigt over nogle af de grønthandlere, som normalt har ingredienser til indisk/pakistansk madlavning.

Du finder hos dem den helt rigtige chili, som endda sælges meget billigere end de chili sorter, du vanligvis kan købe i supermarkederne.

Chilier er nogle af de få grøntsager, der ikke skal blancheres før nedfrysning. Du behøver blot at gøre sådan:

Frossen chili

Frossen chili – Jeg anvender primært de lange grønne chilier på ml. ca. 6-9 cm. (på engelsk: green finger chillies). Det er ikke alle grønthandlere, som fører den. Så køb stort ind til fryseren. Den bedste erstatning for den indiske chili er serrano chilien, som sælges i mange supermarkeder.

  1. Læg først chilien i blød, så jord og eventuelle sprøjtemidler skylles bort. Omkring 15-20 minutter bør gøre det. Skift vandet 1-2 gange.
  2. Lad dem tørre på et viskestykke.
  3. Nedfrys dem hele i fryseposer.

 

Speak Your Mind

*