Om

Namaste. Velkommen til Spis indisk. Mit navn er Thomas Rohde.

Jeg arbejder til dagligt på et kontor.

Om søndagen laver jeg indisk mad. I giga portioner. Så der er mad til hele ugen.

Det er en af fordelene ved en curry. Mange smager rent faktisk bedre efter en eller flere dage i køleskabet (du vil opleve, at de mange smagsnuancer samler sig i et mere helstøbt udtryk).

Så du kan med fordel købe stort ind og lave mad til køleskabet og fryseren. På denne måde kan du både minimere dit tidsforbrug på madlavning og endda spise sublim god mad hver dag (på et forbavsende lille budget, i øvrigt).

Og sund mad! Der er skrevet hele bøger om, hvad krydderierne kan gøre for dit helbred.

Nu vi taler om sundhed. Her er en anden god grund til selv at lave maden. Det giver dig nemlig fuld kontrol over råvarernes kvalitet – og i hvilke mængder, de anvendes. Personligt nægter jeg at sætte tænderne i en udpint kylling. Og jeg ser ingen grund til at oversvømme maden med olie, eller at bruge smør og fløde unødigt. Maden skal give næring – ikke overernæring.

Men først og fremmest: Intet på denne jord smager bedre end en god curry!

Det kan dog være noget uoverskueligt at komme i gang med indisk madlavning. Eller at videreudvikle sine færdigheder. Kogebøger er der masser af. Men mange efterlader flere spørgsmål end svar og kan gøre dig usikker på den præcise fremgangsmåde. Ofte er selv de mest basale teknikker og principper end ikke berørt.

Mit mål med denne blog er at gøre kunsten at lave indisk mad enkel og spare dig for de hundredvis af timer, som jeg har brugt på at perfektionere mine mange favoritretter… og på at vriste tips og hemmelige opskrifter ud af indiske mesterkokke og restauratører.

Og jeg skal forsøge at indfri dette mål på to måder:

  • For det første vil jeg vise præcis, hvordan du gør. Altså ned til allermindste detalje! Så du helt slipper for gætværk, tilfældigheder og skuffelser i køkkenet. Opskrifterne tager måske 5-7 minutter længere at læse, end dem du finder i en almindelig kogebog, men de kan spare dig for mange spildte timer og frustrationer – eller at du måske bare giver op.
  • For det andet vil jeg vise, hvordan indisk madlavning let kan sættes i system og gøres en hel del mere enkel. Så enkel, at det ikke længere er et større kunststykke, du kun hiver frem ved festlige lejligheder, men noget du kan lave til hverdag.

Du vil for eksempel få svar på:

  • Hvilke ingredienser du skal bruge
  • Hvor du kan købe dem
  • Hvordan du rister dine krydderier, så smagen træder frem og afrundes
  • Hvordan du forbereder ingredienser til fryseren, så du kan lave en ret på rekordtid
  • Hvordan du anvender de særlige indiske stegeteknikker
  • Hvordan du laver autentisk, hjemmelavet indisk mad fra bunden af
  • Hvordan du laver mad som i en indisk restaurant vha. krydderiblandinger og grundsovser

God madlavning
Thomas
Mail: info@spisindisk.dk

Ps. Du finder på denne blog al den information, som jeg ville ønske, at jeg selv havde haft adgang til, da jeg i sin tid begyndte med indisk madlavning.

Men det skal understreges, at madlavning ikke er en eksakt videnskab. Tager du til Indien, vil du høre 1.000 forskellige meninger om, hvad en curry egentligt er eller hvordan en bestemt curry skal tilberedes.

Jeg har brugt år på at perfektionere teknikker og opskrifter. Men i sidste ende er retterne altså tilpasset efter min egen smag og de ingredienser, som der er adgang til i Danmark.

Pps. Hvis du er ny på Spis indisk, så Begynd her