Spar tid og penge

Du kan spare tid (megen tid) og penge ved at gøre en del af arbejdet i forvejen.

Storindkøb og forberedelse af basale ingredienser

Her er en række simple tips, der kan minimere spild af tid, råvarer og penge:

  • Der er ingen grund til at pille hvidløg eller skrælle ingefær, hver gang du har lyst til en curry. Køb i stedet store mængder ad gangen. Blend dem. Og frys puréen ned som isterninger. Se hvordan du gør i artiklen Nedfrysning af hvidløg og ingefær.
  • Mange af ingredienserne finder du billigst og i bedst kvalitet hos nogle af de indiske/pakistanske grønthandlere (se Leverandører). Det gælder bl.a. grøn chili. Men det er ikke alle, der har sådan en grønthandler lige om hjørnet. Så køb stort ind til fryseren, når du handler ind. Læs mere i artiklen Nedfrysning af grøn chili.
  • Mange retter afsluttes med et drys frisk koriander. Og hvis du har det som mig, så kan du næsten ikke få for meget koriander. Det kan dog blive en dyr fornøjelse, hvis du køber den i supermarkederne. Heldigvis finder du også frisk koriander meget, meget billigere hos nogle af de indiske/pakistanske grønthandlere. Med lidt forarbejdelse kan den enten opbevares i køleskabet eller fryseren. Se hvordan du gør i artiklen Opbevaring af frisk koriander.

Smagen af stordrift

Sidst, men ikke mindst: Lav giga portioner! Der er ingen grund til at tilberede maden fra bunden af, hver dag. Mange curries bliver rent faktisk bedre af en tur i køleskabet; De mange smagsnuancer samler sig i et mere helstøbt udtryk. Så du kan med fordel købe stort ind og lave mad til køleskabet og fryseren.