Sennepsolie • Mustard Oil • Sarson Ka Tel

SennepsolieSennepsolie har været anvendt i indisk og asiatisk madlavning i århundreder, specielt i nordøst-Indien (Bengalen) og Bangladesh. Den er ikke blot et fedtstof, men bidrager også signifikant til smagen med en stærk nøddeagtig smag.

Billedet viser det mærke, som almindeligvis udbydes i Danmark og resten af Europa. Bemærk, at der står ”For External Use Only” på flasken, da sennepsolie aldrig er blevet godkendt som en fødevare i EU (og USA). Men den anvendes på trods heraf i indiske restauranter, verden over.

Du kan læse mere herom i bl.a. denne artikel på The New York Times: American Chefs Discover Mustard Oil.

Jeg skal for en god ordens skyld derfor pointere, at olien anvendes på eget ansvar. Hvis du efter din egen research stadig skulle være utryg, så kan du anvende en anden planteolie eller du kan opbløde nogle sennepsfrø i lidt vand, purere dem og blande dem med olie.

Comments

  1. Regitze Dan Lambaa says

    Hej Thomas,
    Super nem tilgang og fantastisk detaljeret blog, du har bygget op…Jeg er NY, som i HELT ny ift indisk mad, men tænkte det måske var billigere også at forsøge selv… 😉
    Er lidt nysgerrig om du selv bruger denne olie…?

    Mange hilsener
    Regitze

Speak Your Mind

*