Bhuno din curry!

Bhuno’ing er en essentiel teknik i det indiske køkken, som består i at stege stødte krydderier og andre væsentlige ingredienser ved høj eller meget høj varme.

Teknikken kan fx bruges, når de stødte krydderier tilsættes eller i sluttilberedningen, hvor sovsen koges ind (under konstant omrøring), hvilket tager mellem 4 til 6 minutter.

Specielt når du tilsætter de stødte krydderier, skal du passe på. Blot et øjebliks uopmærksomhed kan resultere i, at de brænder på og ødelægger smagen. Rør konstant, og så snart krydderierne begynder at hænge fast i bunden, tilsætter du lidt væske (oftest vand, men andre gange skal der yoghurt i retten). Væsken sænker temperaturen, hvorefter du kan skrabe de stegte krydderier løs. Denne proces gentages 2-3 gange, indtil at alt krydderi har været i kontakt med den hede metalflade og er blevet ristet.

Bhuno-teknikken resulterer i en meget mere intens, dybere og homogen smag.

Speak Your Mind

*