Opskrifter

Opskrifterne på denne blog er opdelt i to hovedkategorier, der udgør to vidt forskellige måder at tilberede en curry på:

  1. Curries, der tilberedes fra bunden af
  2. Curries, der er baseret på forud-tilberedte ingredienser
    (Udgives på SpisIndisk.dk i 2017)

Den første type kan du altså lave i ét hug, med enkeltstående ingredienser.

Mens den anden type opskrifter følger den fremgangsmåde, som anvendes i mange indiske restauranter. En stor del af retterne er her baseret på de samme grundkomponenter (fx en grundsovs og forskellige krydderipastaer), som er tilberedte i forvejen. Oven på dette fundament bygges så retternes individuelle smag.

Hvorfor to fremgangsmåder?

Den samme ret kan ofte tilberedes via begge fremgangsmåder (smagen kan/vil naturligvis variere).

En indisk familie vil typisk selv tilberede maden fra bunden af. Og nogle retter kan rent faktisk kun tilberedes på denne måde.

Den anden metode gør det muligt at producere hurtigt og med stordriftsfordele. Men metoden forudsætter, at man har en vis volumen i produktionen, som gør det muligt og rentabelt at anvende forud-tilberedte ingredienser.

Er du forelsket i en Chicken Tikka Masala fra en bestemt restaurant, så kan det altså blive en temmelig omfattende affære at rekonstruere den 100%.

Hvilke metode bør du begynde med?

Du vil altså kunne tilberede et indisk måltid meget hurtigere ved ”restaurant-metoden”. Men der en del forudgående arbejde, som nok kun giver mening , hvis du har stor appetit på indisk mad i det daglige eller hvis du drømmer om en fryser, der bugner med lækker indisk mad.

Er du ny i det indiske køkken eller laver du blot indisk mad en gang imellem, vil jeg derimod anbefale dig at begynde med opskrifterne under Curries, der tilberedes fra bunden af.