Korianderfrø har en mild, sødlig smag med et strejf af citrus over sig. I stødt form er det et af de mest anvendte krydderier i indisk madlavning. De tørrede frø kommer fra den samme plante, der anvendes hyppigt som krydderurt i indisk madlavning (se frisk koriander).
Og resultatet bliver uendeligt meget bedre, hvis du selv støder den hele koriander, umiddelbart inden brug (ligesom det gælder for de fleste andre krydderier). Den stødte koriander på butikshylderne har vitterlig ikke megen potens tilbage.
Sådan støder du din egen koriander
Først rister du frøene på en panden uden fedtstof ved medium eller medium-lav varme i ca. 3-5 minutter, indtil de afgiver deres aroma. Hæld frøene over i skål og lad dem køle helt af, inden du støder dem. Hvilket du kan gøre i en elektrisk kaffemølle. Processen er uddybet i artiklen Sådan rister og støder du krydderier.
Når du maler korianderfrø i en krydderikværn, vil du erfare, at det er svært helt at pulverisere dem. Men det gør ikke noget, hvis du efterfølgende blot sørger for at stege dem tilstrækkeligt.
Stødt koriander er på ingen måde et overdøvende krydderi – Tværtimod komplementerer det de andre krydderier og afrunder de stærkere smagselementer.
Speak Your Mind