Gurkemeje er en rodknold, ligesom ingefær. I det indiske køkken anvendes gurkemeje ofte i stødt form. Det er muligt at købe rodknolden i tørret form. Men den er så hård, at du risikerer at ødelægge din krydderikværn. Så i modsætning til de fleste krydderier, må det anbefales at købe gurkemeje stødt.
Vær opmærksom på, at gurkemeje i sig selv er et kraftigt gult farvestof. Pletter kan være meget svære at få af tøjet. En blender eller foodprocessor med plastikdele kan også tage farve. Så skal du lave en krydderimos, kan det være en god ide først at hakke ingredienserne og dernæst blande dem med gurkemejen i en separat skål.
Stødt gurkemeje hænger let fast i bunden af gryden, når det steges (i så fald kan det løsnes med lidt vand). Men det skal dog ikke have mere end nogle sekunder, før aromaen frigives. Og heldigvis brænder det ikke let på. Du kan derfor tilsætte og stege gurkemeje, når som helst i processen. Mens de fleste andre, stødte krydderier først tilsættes efter at løg, hvidløg, ingefær eller andre ingredienser med et højt vandindhold er kommet i gryden.
Speak Your Mind