Nedfrysning af hvidløg og ingefær

Sammen med løg, udgør hvidløg og ingefær et fundament for mange retter. Men det er unødigt arbejde at købe og forberede disse ingredienser, hver gang du har lyst til indisk mad.

Køb i stedet store mængder ad gangen. Blend hvidløget eller ingefæren til en puré, som du derefter nedfryser i isterningsbakker – klar til brug.

Sådan gør du:

Pureret hvidløg

Ved at purere og nedfryse hvidløg i portioner, slipper du for først at skulle pille dem, hver gang du har lyst til en curry.

Hvidløg

Denne portion giver ml. 13-15 spiseskeer/hvidløgsterninger. Hver terning indeholder ml. 3-4 store fed hvidløg.

  1. Pil 50 hvidløg.
  2. Blend hvidløgene med 1½-2 dl. vand (afhængig af hvidløgenes størrelse) i en minihakker.
  3. Nedfrys hvidløgspuréen i isterningsbakker (1 spsk. puré i hvert rum).
  4. Når hvidløgene er frosne, vrider du dem ud af bakken og opbevarer dem i en lufttæt beholder i fryseren.

Ingefær

Du følger samme fremgangsmåde som ovenfor. Bemærk: På mange indiske restauranter vasker man blot ingefæren og lader skrællen sidde på. En del mener, at det giver en bedre smag.

20 cm. ingefær og 3 spsk. vand giver ca. 7 spsk. ingefærpuré.

Comments

  1. Anders Prier says

    Hej Thomas

    Er der nogen bestemt grund til du vælger at fryse hvidløg og ingefær separat? Jeg tænkte det måske var nemmere at lave en ginger-garlic paste / puré og så nedfryse den. Kan man det?

    I øvrigt mange tak for dette tip!

    • Thomas Rohde says

      Hej Anders
      Rigtig godt spørgsmål. Jeg vælger at fryse dem separat, da jeg i nogle opskrifter ønsker en mere markant hvidløgssmag (ift. ingefæren) – eller omvendt. Men det er ganske almindeligt blot at arbejde med en ginger-garlic paste. Der er masser af curry houses som blot har en stor batch ginger-garlic paste, som anvendes i de fleste curries. Forholdet varierer en del. Nogle kokke bruger 1 del pureret ingefær og 2 dele pureret hvidløg. Andre foretrækker en svag overvægt af ingefær – fx 200 gram skrællet ingefær, 150 gram skrællet hvidløg og 300-325 ml. vand pureres. Og til dit konkrete spørgsmål: jo, en ginger-garlic paste kan sagtens nedfryses.

Skriv et svar til Thomas Rohde Annuller svar

*