Sennepsfrø • Mustard seeds • Rai

Brune sennepsfrø, hele • Brown mustard seeds • RaiSennepsfrø kan være hvide, gule, brune og sorte. I indisk madlavning anvendes primært brune og sorte sennepsfrø, som tilfører retten en pikant varme og lidt bitterhed. De sorte har den kraftigste smag. Men det spiller dog ikke den store rolle, hvilken af de to mørke sorter, du anvender.

I sydindisk madlavning er (hele) sennepsfrø ofte den første ingrediens, der skal steges. De begynder at poppe umiddelbart efter, de rammer den varme olie. Når det sker, skruer du lidt ned for varmen og lader dem fortsætte, indtil de holder op med at poppe. Det tager ca. 10-15 sekunder.

Sennepsfrø er ligeledes et vigtigt krydderi (i både hel og stødt form) i det nordindiske køkken. Og her (specielt i Bengalen og Kashmir) er sennepsolie i øvrigt også en hyppigt anvendt stegeolie.

Speak Your Mind

*