Laurbærblad • Bay leaf • Tej patta

Laurbærblade, hele • Bay leaf • TejpattaNår der i opskrifterne på denne webside og i indiske kogebøger refereres til laurbærblade (på engelsk: bay leaves), så tænkes der ofte rent faktisk på kanelblade (cinnamon leaves).

Kaneltræet er i familie med laurbærtræet. De ligner hinanden af udseende, men kanelbladet er ca. 4 gange større end laurbærbladet. Smagen minder noget om hinanden. Men den er ikke ens – Kanelbladet smager også (ja, ganske selvindlysende!) af kanel.

Der er hede debatter, om de to kan erstatte hinanden. Der er dem, som hævder, at de autentiske indiske opskrifter er med kanelblade. Mens andre kokke, især uden for Indien, primært anvender laurbærblade.

Men har du mulighed for at købe dem, så bør du bestemt prøve dem.

Kanel- og laurbærblade er som regel en af de første ingredienser, der steges, ved tilberedningen af en curry. Det store kanelblad brænder ikke på let; Du kan stege det alene (dvs. uden andre vandholdige ingredienser, så som hvidløg, løg, tomater, kød osv.) i op til 10 minutter ved medium varme.

Comments

  1. Tania says

    Hej
    Tak for en spændende hjemmeside, jeg lige er stødt på.

    Hvor køber du friske kanelblade (sekundært tørrede)

    Tania

Speak Your Mind

*