Laurbærblad • Bay leaf • Tej patta

Laurbærblade, hele • Bay leaf • TejpattaNår der i opskrifterne på denne webside og i indiske kogebøger refereres til laurbærblade (på engelsk: bay leaves), så tænkes der ofte rent faktisk på kanelblade (cinnamon leaves).

Kaneltræet er i familie med laurbærtræet. De ligner hinanden af udseende, men kanelbladet er ca. 4 gange større end laurbærbladet. Smagen minder noget om hinanden. Men den er ikke ens – Kanelbladet smager også (ja, ganske selvindlysende!) af kanel.

Der er hede debatter, om de to kan erstatte hinanden. Der er dem, som hævder, at de autentiske indiske opskrifter er med kanelblade. Mens andre kokke, især uden for Indien, primært anvender laurbærblade.

Men har du mulighed for at købe dem, så bør du bestemt prøve dem.

Kanel- og laurbærblade er som regel en af de første ingredienser, der steges, ved tilberedningen af en curry. Det store kanelblad brænder ikke på let; Du kan stege det alene (dvs. uden andre vandholdige ingredienser, så som hvidløg, løg, tomater, kød osv.) i op til 10 minutter ved medium varme.

Comments

  1. Tania says

    Hej
    Tak for en spændende hjemmeside, jeg lige er stødt på.

    Hvor køber du friske kanelblade (sekundært tørrede)

    Tania

  2. Michala Rosa Birch says

    Hej Thomas,

    Jeg elsker indisk mad! Specielt autentisk indsik mad. TAK for din hjemmeside!
    Jeg har brug for hjælp: hvis man har kanelblade, ville de så være at foretrække frem for lauerbærblade? Eller er det omvendt?
    På denne hjemmeside, hvor jeg køber mine krydderier, står der at kanelblade er Tejpat på indisk? https://www.asaspice.dk/kanelblade-hel.html
    Jeg er bare en lille smule forvirret 😀

    Desuden undrer jeg mig over, om der mon kommer flere lækre opskrifter på hjemmesiden? Jeg er vegetar, og noget af det bedste jeg ved er curry!

    Glæder mig til at høre dit svar!

    Michala Rosa

Speak Your Mind

*