Kanel • Cinnamon • Dalchini

Kanel, hel • Cinnamon • Dalchini
Kanel stammer fra barken af et tropisk træ, der minder om laurbærtræet. Det sælges i tynde, sammenrullede flager eller som stødt kanel.

Hvis du støder din egen kanel (hvilket anbefales!), vil der ofte være en del splinter og grovere korn i pulveret. Du frasortere disse ved at sigte kanelen.

Du skal være opmærksom på, at tykkelsen af hel kanel kan variere en del. Så hvis du steger den alene (dvs. uden andre vandholdige ingredienser, så som hvidløg, løg, tomater, kød osv.), skal den have mellem 2 til 5 minutter i den varme olie, afhængig af tykkelsen.

Stødt kanel skal have under 2 minutter ved lav varme.

Vær også opmærksom på, at megen af den kanel du finder i handlen rent faktisk er kassiakanel (på engelsk: cassia bark). Kassiakanel sælges ofte i større træflager og har en rødbrun farve, mens ægte kanel er mere bleg.

Kassiakanel har en mere robust smag end den ægte kanel.

Speak Your Mind

*